Spring naar content

Op en aan het water

Vaar op Volkerak, Hollands Diep en Mark

Moerdijk staat bekend om de vele watersportmogelijkheden. Neem een duik in het Hollands Diep vanaf één van de stranden of vaar mee met de wind tijdens een zeiltocht. Met mooi weer is het heerlijk vertoeven op het water. Juist op zoek naar rust rondom het water? Wandel dan langs meanderende kreken of bezoek één van de natuurgebieden.

Natuurwater De Appelzak

Natuurgebied De Appelzak is een groene buffer tussen dorp Moerdijk en industriegebied Moerdijk. Het kleine, maar fijne strandje is een heerlijke plek om te genieten van de zon. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het gebied. Je vind er wilgen, acacia’s, vlierstruiken en bijzondere planten zoals wilde Marjolein en orchideeën. Tijdens de zomer grazen runderen over de dijken en graslanden en vind je diverse watervogels aan de ‘Hollandse kant’.

Genieten op De Banaan

Rustig ronddobberen, zwemmen of windsurfen, in het water van strand De Banaan kan het allemaal. Het Zuid-Hollandse strand ligt op steenworp afstand van Willemstad en is daarom erg populair onder veel Moerdijkse inwoners. Het strand ligt in een prachtig natuurgebied vlak bij de Volkeraksluizen. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in de bijbehorende beachclub.

Recreëren aan de Tonnekreek

Dwars door het woeste poldergebied tussen Willemstad en Klundert kronkelt de Tonnekreek. Vissen rond de Kleine Ton, fietsen door polder de Ruigenhil of zoeken naar de Noorse woelmuis langs de kreek, dit gebied is een echte aanrader voor elke waterhebber! Stap op je fiets of trek je wandelschoenen aan, neem je vishengel mee en ga op pad. Vergeet vooral niet te genieten van de mooie omgeving!

Deltapontjes

Een mooie wandel- of fietsroute combineren met een stukje varen op het water? Dat kan met de Deltapontjes! De gemeente Moerdijk telt er drie. Veerpont ‘Waterpoort’ brengt je vanaf Fort Sabina naar Ooltgensplaat, Sluishaven, Benedensas en Dinteloord over het Volkerak. Vanuit Willemstad vaart ook Veerdienst Anna richting Numansdorp.

Vanuit het dorp Moerdijk vaart Veerdienst de Lucretia naar het pittoreske dorpje Strijensas. Ideaal om al varend en fietsend de mooie natuur van het rondje Numansdorp – Willemstad – Moerdijk – Strijensas te ontdekken. De overtocht van Moerdijk naar Strijensas duurt ongeveer 20 minuten en je fiets mag gratis mee. Kijk voor meer informatie op onze pagina vaartijden pontjes.

Jachthavens

Binnen Moerdijk zijn passanten welkom bij de volgende complete marina’s: Jachthaven de Batterij in Willemstad, Jachthaven Noordschans, Jachtcentrum Dintelmond en de Gemeentehaven in Willemstad. Deze jachthavens vormen de perfecte uitvalsbasis voor dagtrips naar vestingstad Willemstad en omstreken.