Spring naar content

Parkeren

Langdurig parkeren tijdens je ontdekkingstocht door onze gemeente? In heel de gemeente Moerdijk kun je gratis parkeren op de daarvoor aangewezen plekken. Wel zijn in Willemstad en Zevenbergen zogenaamde blauwe zones ingesteld. Hoe die zones precies werken lees je hieronder.

Parkeren in vestingstad Willemstad

Binnen de Willemstadse vesting vallen de meeste plaatsen onder de parkeerschijfzone (‘blauwe zone’). Deze geldt het hele jaar door, op donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 21.00 uur. Bezoekers die binnen deze venstertijden in de vesting parkeren, mogen dat voor maximaal 2 uur doen.

Wil je langer dan 2 uur parkeren bij de vesting? Maak dan gebruik van de ruime parkeerplaatsen aan de Hellegatsweg en de Lantaarndijk net buiten de vesting. Deze plaatsen bevinden zich op 5 minuten wandelen van het centrum en zijn, net als alle andere parkeerplaatsen in en rondom de vesting, gratis. Voor motoren is er binnen de vesting een speciale parkeerplaats aan de Benedenkade.

Passeren door de Willemstadse vesting

Van maandag t/m vrijdag kunnen passanten de vesting altijd vrij passeren, tenzij een grootschalig evenement plaatsvindt. Op zon- en feestdagen geldt een ‘geslotenverklaring’ voor de vesting tussen 1 maart en 1 november van 13.00 tot 17.00 uur. Enkel inwoners met een ontheffingspas krijgen vrij toegang tot de vesting waardoor de verklaring ook geldt voor ligplaatshouders.

Bereikbaarheid tijdens evenementen

De Willemstadse vesting vormt met regelmaat het decor voor grootschalige evenementen. Daarbij is de vesting zelf vaak volledig afgesloten voor verkeer. Om de grote stroom bezoekers allemaal te voorzien van een parkeerplek, kun je op deze dagen ook gebruikmaken van de parkeerplaatsen bij de Volkeraksluizen. De pendelbus, ingezet door gemeente Moerdijk, brengt je dan van en naar de vesting. Volg daarvoor ook altijd de aanwijzingen ter plaatse.

In Willemstad arriveren per boot? Ook dat kan! Veerpont ‘De Anna’ en de Expeditie Haringvliet varen tijdens evenementen van en naar Willemstad volgens hun reguliere dienstverlening.

Parkeren in Zevenbergen

Door het opengraven van de Zevenbergse haven in het centrum is de blauwe zone hier uitgebreid en aangepast. Op de langparkeerplaatsen in het centrum, zoals de Kasteeltuin of aan het begin van de Kerkstraat kun je jouw auto alsnog de hele dag gratis kwijt.

Parkeer je toch liever dichter bij de haven? Houd dan rekening met een maximale parkeerduur in de blauwe zone van 1 uur in plaats van de gebruikelijke 2 uur.

Parkeren in Klundert

Ook in Klundert geldt een blauwe zone op diverse plaatsen in het centrum. Wil je tijdens je bezoek met een gerust hart langer dan twee uur parkeren? Maak dan gebruik van de ruime parkeerplaats achter het Toeristisch Informatiepunt, op het adres Oosterstraat 20 in Klundert. Vanuit hier sta je binnen een paar minuten lopen bij de Stenen Poppen, het oude stadhuis of aan de Bottekreek.