Spring naar content

Ontdek Moerdijk

Eten & Drinken

Overnachten in Moerdijk

Attracties

Bezienswaardigheden

Sport & Activiteiten

In de Regio

Plan je dag

Wandel over de vestingwallen

Heerlijk vertoeven in prachtige natuurgebieden met historische betekenis? Dat kan in vestingstad Klundert. Dit kleine vestingstadje vormde tijdens de 80-jarige oorlog tegen de Spanjaarden al een onderdeel van de Stelling van Willemstad en daarmee ook van de Zuiderwaterlinie. Ontdek de restanten van de oude vestingwerken, het renaissance stadhuis en wandel in alle rust rondom de resten van de grachten.

Meer dan vestingstad alleen

Klundert is meer dan vestingstad alleen. Zeekleipolder, kreekrestanten en waterlopen doen herinneren aan de eeuwenlange strijd tegen het water. Fiets- en wandelpaden in de omliggende natuurgebieden als de Buitengorzen en de Ruigenhil laten jou in alle vrijheid de unieke omgeving verkennen. Bezoek ook het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum en leer alles over het leven en werken in het vlas, de suikerbieten en de suikerfabrieken.

Snuif de lokale sfeer op tijdens een van de stadswandelingen die heemkundekring Die Overdraghe organiseert of bezoek de tijdelijke exposities in cultureel centrum De Stad Klundert. Sla hierbij zeker een bezoek aan het oude stadhuis niet over! Nieuwsgierig naar lokale lekkernijen? Proef ze tijdens de sfeervolle Klundertse weekmarkt en snuffel rond in de lokale boetiekjes rondom de markt.

Activiteit en ontspanning

Op zoek naar rust tussen de activiteiten door? Dompel jezelf onder in het water van zwembad de Niervaert. Hier vind je niet alleen zwembaden, maar ook een Wildwaterkreek- en glijbaan, een whirpool en een Turks stoombad die samen de perfecte afwisseling brengen tussen activiteit en ontspanning.

Altijd en overal op de hoogte

Ben je van plan de vestingstad te bezoeken? Download onze Attractiekaart van Klundert. Met deze handige folder heb je altijd alle informatie en bezienswaardigheden op zak!

Brabantse gezelligheid gemixt met Hollandse status, dat is Moerdijk! Op korte afstand van Rotterdam, Breda en Antwerpen, te ontdekken per boot of fiets. De poort naar Brabant als ideale plek voor een dagtrip of korte break. Moerdijk kent verrassend veel gezichten. Kom jij ze ontdekken?

Eten & drinken in Moerdijk

Tijdens je bezoek aan Moerdijk wil je uiteraard de lokale specialiteiten proeven! De West-Brabantse regio staat bekend om de zoete kersen, champignons en verse vis uit het Hollands Diep. Proef zeker ook de lokaal gebrouwen biertjes, zoals het Willemsch Lentebier en het ambachtelijke ‘Hopgesodemieterd’ van brouwerij Halve Tamme in Zevenbergen. Koop de lokale producten op markten of in één van de vele streekwinkels bij boeren thuis. Proost!

Wil je van je bezoek een meerdaags verblijf maken, zodat je in alle rust van de gemeente kunt genieten? Dan zijn er in iedere stad volop overnachtingsmogelijkheden. Van een overnachting op een camping langs het water, een Bed and Breakfast bij de boer of een luxe bed in een hotel, de gemeente Moerdijk heeft het allemaal!

Attracties in Moerdijk

Ben jij liefhebber van muziek of theater? Combineer jij graag een museumbezoek met een actieve wandeling? Fiets, vaar of wandel door onze gemeente en ga op zoek naar jouw favoriete plekjes. Wij helpen je alvast graag op weg!

Bezienswaardigheden in Moerdijk

Moerdijk ademt geschiedenis. Rijke suikerindustrie in Zevenbergen, roerige tijden in dorp Moerdijk, kapucijnen in Langeweg en heersers en veroveraars in de Stelling van Willemstad. Overal vind je overblijfselen uit het rijke verleden van onze gemeente. Laat je meevoeren door de tijd en geniet van je reis!

Sport & activiteiten

Zomer of winter, lente of herfst, in Moerdijk valt altijd wat te beleven. Pittoreske havens, oude forten, bijzondere evenementen en weidse polder- en kreeklandschappen. Samen bieden ze jou op elk moment een fantastisch decor voor jouw dagje uit of weekendje weg. Ga op pad in onze gemeente en ontdek het zelf!