Willemstad

Plan je dag

Vestingstad aan het Hollands Diep

Treed in de voetsporen van belangrijke vorsten en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Ontdek de Hollandse geschiedenis vanuit bezoekerscentrum het Mauritshuis, struin door de oude straatjes en geniet van culinaire verwennerijen op één van de vele terrassen aan de pittoreske haven.

De Stelling van Willemstad

Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade. Stadsmuren, stervormige dijken, forten bunkers en kruithuizen. Het roemrijke verleden van Willemstad liet zijn sporen na. Op avontuur door de Stelling van Willemstad en haar historische verdedigingswerken beleef je de geschiedenis van stad en land in een gebied waar water en wind nog altijd domineren.

Laat je inspireren

Start je ontdekkingstocht in de Canonkamer van het Mauritshuis. Druk op de rode knop en breng de kamer tot leven! Van de verdediging tegen de Spanjaarden tot de verovering van de Duitsers. In deze bijzondere kamer beleeft jong en oud de hele militaire geschiedenis van deze historische plek met haar vestingwerken en forten. Breng na de Canonkamer ook een bezoek aan het heemkundemuseum op de zolderverdieping van het Mauritshuis.

Op stap met gids

Laat je meevoeren door de gezellige straten van de historische vesting tijdens één van de vele stadswandelingen met gids. Tijdens een wandeling naar keuze vertelt de gids over het ontstaan van de bastions, de stadswallen, het stratenpatroon en de vele bijzondere bezienswaardigheden en monumenten. Kies je voor een bezoek aan de Koepelkerk? Vergeet niet te genieten van het uitzicht vanaf de kerktoren!

Waterrijk avontuur voor kinderen

Op zoek naar een avontuurlijk dagje uit met kinderen? Stap dan vanuit Willemstad op de boot naar natuureiland Tiengemeten. Zie jij onderweg de Volkeraksluizen voorbij komen? Deze binnenvaartsluizen zijn de grootste van Europa! Vanaf de uitkijktoren bij het sluizencomplex zie je de grootste schepen door de sluizen gaan. Een machtig schouwspel.

Ontspannen aan het water

De dag afsluiten met een heerlijk diner aan de waterkant van de pittoreske haven van Willemstad. Klinkt goed, nietwaar? Laat jezelf culinair verwennen op één van de vele terrasjes aan de waterkant, geniet al glurend door de boten van de omgeving en proef de fijne sfeer van de vestingstad.

Plan je dagje uit

Ben je van plan de cultuurhistorische vestingstad te bezoeken? Download onze Attractiekaart van Willemstad of haal deze op bij één van de VVV I-punten. Met deze handige folder heb je altijd alle informatie en bezienswaardigheden op zak!

Brabantse gezelligheid gemixt met Hollandse status, dat is Moerdijk! Op korte afstand van Rotterdam, Breda en Antwerpen, te ontdekken per boot of fiets. De poort naar Brabant als ideale plek voor een dagtrip of korte break. Moerdijk kent verrassend veel gezichten. Kom jij ze ontdekken?

Eten & drinken in Moerdijk

Tijdens je bezoek aan Moerdijk wil je uiteraard de lokale specialiteiten proeven! De West-Brabantse regio staat bekend om de zoete kersen, champignons en verse vis uit het Hollands Diep. Proef zeker ook de lokaal gebrouwen biertjes, zoals het Willemsch Lentebier en het ambachtelijke ‘Hopgesodemieterd’ van brouwerij Halve Tamme in Zevenbergen. Koop de lokale producten op markten of in één van de vele streekwinkels bij boeren thuis. Proost!

Wil je van je bezoek een meerdaags verblijf maken, zodat je in alle rust van de gemeente kunt genieten? Dan zijn er in iedere stad volop overnachtingsmogelijkheden. Van een overnachting op een camping langs het water, een Bed and Breakfast bij de boer of een luxe bed in een hotel, de gemeente Moerdijk heeft het allemaal!

Attracties in Moerdijk

Ben jij liefhebber van muziek of theater? Combineer jij graag een museumbezoek met een actieve wandeling? Fiets, vaar of wandel door onze gemeente en ga op zoek naar jouw favoriete plekjes. Wij helpen je alvast graag op weg!

Bezienswaardigheden in Moerdijk

Moerdijk ademt geschiedenis. Rijke suikerindustrie in Zevenbergen, roerige tijden in dorp Moerdijk, kapucijnen in Langeweg en heersers en veroveraars in de Stelling van Willemstad. Overal vind je overblijfselen uit het rijke verleden van onze gemeente. Laat je meevoeren door de tijd en geniet van je reis!

Sport & activiteiten

Zomer of winter, lente of herfst, in Moerdijk valt altijd wat te beleven. Pittoreske havens, oude forten, bijzondere evenementen en weidse polder- en kreeklandschappen. Samen bieden ze jou op elk moment een fantastisch decor voor jouw dagje uit of weekendje weg. Ga op pad in onze gemeente en ontdek het zelf!