Spring naar content

Ontdek Moerdijk

Eten & Drinken

Overnachten in Moerdijk

Attracties

Bezienswaardigheden

Sport & Activiteiten

In de Regio

Plan je dag

Brabantse gezelligheid gemixt met Hollandse status, dat is Moerdijk! Op korte afstand van Rotterdam, Breda en Antwerpen, te ontdekken per boot of fiets. De poort naar Brabant als ideale plek voor een dagtrip of korte break. Moerdijk kent verrassend veel gezichten. Kom jij ze ontdekken?

Eten & drinken in Moerdijk

Tijdens je bezoek aan Moerdijk wil je uiteraard de lokale specialiteiten proeven! De West-Brabantse regio staat bekend om de zoete kersen, champignons en verse vis uit het Hollands Diep. Proef zeker ook de lokaal gebrouwen biertjes, zoals het Willemsch Lentebier en het ambachtelijke ‘Hopgesodemieterd’ van brouwerij Halve Tamme in Zevenbergen. Koop de lokale producten op markten of in één van de vele streekwinkels bij boeren thuis. Proost!

Wil je van je bezoek een meerdaags verblijf maken, zodat je in alle rust van de gemeente kunt genieten? Dan zijn er in iedere stad volop overnachtingsmogelijkheden. Van een overnachting op een camping langs het water, een Bed and Breakfast bij de boer of een luxe bed in een hotel, de gemeente Moerdijk heeft het allemaal!

Attracties in Moerdijk

Ben jij liefhebber van muziek of theater? Combineer jij graag een museumbezoek met een actieve wandeling? Fiets, vaar of wandel door onze gemeente en ga op zoek naar jouw favoriete plekjes. Wij helpen je alvast graag op weg!

Bezienswaardigheden in Moerdijk

Moerdijk ademt geschiedenis. Rijke suikerindustrie in Zevenbergen, roerige tijden in dorp Moerdijk, kapucijnen in Langeweg en heersers en veroveraars in de Stelling van Willemstad. Overal vind je overblijfselen uit het rijke verleden van onze gemeente. Laat je meevoeren door de tijd en geniet van je reis!

Sport & activiteiten

Zomer of winter, lente of herfst, in Moerdijk valt altijd wat te beleven. Pittoreske havens, oude forten, bijzondere evenementen en weidse polder- en kreeklandschappen. Samen bieden ze jou op elk moment een fantastisch decor voor jouw dagje uit of weekendje weg. Ga op pad in onze gemeente en ontdek het zelf!

Combineer je bezoek!

Ook de omgeving van de gemeente Moerdijk is jouw bezoek meer dan waard. Moerdijk wordt omringd door natuurgebied de Biesbosch en steden als Breda en Rotterdam. Ontdek de Zuiderwaterlinie die de Stelling van Willemstad verbindt aan tien andere historische vestingsteden en diverse schansen in de provincie Noord-Brabant. Of beleef het religieuze erfgoed van Oudenbosch en staar naar de sterren in de oudste volkssterrenwacht van Nederland.

Met de fiets het water over

Laat jij jezelf niet tegenhouden door het water en wil je de Zuid-Hollandse eilanden gaan verkennen? Stap dan met je fiets op een echte veerboot! De wind door je haren, het opspattende water, het geroep van vogels. Dat is echt genieten. Ook aan de overkant van Moerdijk valt er genoeg te verkennen.

Natuureiland Tiengemeten, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten. Ook de Zuid-Hollandse eilanden hebben een fietsknooppuntensysteem waarmee je heel gemakkelijk jouw eigen fietsroute kunt uitstippelen. Meer informatie over de verschillende veerboten vind je op onze website. Op elke boot mogen fietsen gratis mee. Veel fietsplezier!