Spring naar content

Watersnood fietsroute

36 km

Nadat je je auto hebt geparkeerd in Klundert, stap je op de fiets om al het moois te ontdekken dat de omgeving te bieden heeft. Tijdens deze veelzijdige route kom je langs verschillende musea, zoals het Nationaal Vlasserij- en Suikermuseum en het Watersnoodwoning-Museum en kun je genieten van mooie vergezichten in de polders. 

 

Vlas in de Westhoek

In de westhoek van Noord-Brabant wordt al eeuwen vlas en suikerbiet verbouwd. In het museum leer je alles over het leven en werken in het vlas, de suikerbieten en de suikerfabrieken.

Herdenk de Watersnoodramp

Verder fiets je langs Stichting Watersnoodwoning-Museum. Hier tref je een arbeidersgezin leefde na de watersnoodramp. De watersnoodwoning herbergt een permanente tentoonstelling over de stormramp Heijningen en de gehele gemeente Moerdijk. Bezoek ook het vlakbij gelegen monument waarmee de slachtoffers van de ramp in de gemeente Moerdijk herinnerd worden. Via Fort de Hel en Helwijk fiets je door de polders weer terug naar Klundert.

 

De route is ook verkrijgbaar op papier in het Mauritshuis en op diverse andere toeristische locaties in de gemeente Moerdijk.