Spring naar content

Zuiderwaterlinie: Forten in het Groen in Willemstad

8 km

Ga op verkenning in de Stelling van Willemstad met deze wandelroute van de Zuiderwaterlinie! Volg de knooppunten op een wandeling van 8,0 kilometer en laat je meevoeren door de bijzondere historische sfeer van deze stad.

 

 

Willemstad heeft de vorm van een zevenpuntige ster en wordt omringd door vijf forten, waaronder het indrukwekkende Fort Sabina (20). De strategisch gelegen Stelling van Willemstad was door de eeuwen heen een uitstekende plek om de scheepvaart tussen Holland, Zeeland en Antwerpen te beheersen. De bastions en vestingwallen zijn nog grotendeels intact. Je wandelt buiten de omwalling over de singel rond Willemstad en krijgt zo een mooie kijk op de vestingwallen (21). Vervolgens wordt er langs de prachtige natuur en het mooie Zwanenmeer gelopen, waarna je via de Noordlangeweg terug loopt naar je beginpunt. Het tweede deel van de route loopt ‘door de stad’.

Vestingstad Willemstad

De stad is één groot monument. Zo vind je er het monumentale Mauritshuis (22), het voormalige buitenverblijf van Prins Maurits van Oranje uit 1623. De wandeling voert je langs de Heilige Maagd Maria kerk en vervolgens langs de Koepelkerk. Blaas uit in een van de gezellige cafés en restaurants aan de levendige jachthaven.

 

Route ©Zuiderwaterlinie