Stelling van Willemstad

Plan je dag

Beleef forten en vestingsteden

Treed in de voetsporen van belangrijke vorsten en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Op avontuur door de Stelling van Willemstad en haar historische verdedigingswerken beleef je de geschiedenis van stad en land in een gebied waar water en wind nog altijd domineren.

VVVMoerdijk_stellingvanWillemstad

Ontmoet Willem
Vader des Vaderlands

Geniet van Willemstad

Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade.
Stadsmuren, stervormige dijken, bunkers en kruithuizen.
Het roemrijke verleden van Willemstad liet zijn sporen
na. Struin door de oud-Hollandse straatjes, bezoek het
Mauritshuis en geniet van culinaire verwennerijen op
één van de vele terrassen aan de pittoreske haven.

Geniet van Willemstad

Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade. Stadsmuren, stervormige dijken, bunkers en kruithuizen. Het roemrijke verleden van Willemstad liet zijn sporen na. Struin door de oud-Hollandse straatjes, bezoek het Mauritshuis en geniet van culinaire verwennerijen op één van de vele terrassen aan de pittoreske haven.

Zuiderwaterlinie

Vijf stellingen, elf vestingsteden en 1001 verhalen. De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte Nederlandse waterlinie. Ontdek de Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Grave!