Spring naar content

Veelgestelde vragen

Kan ik VVV Moerdijk ook telefonisch bereiken?

Nee, dat is helaas nog niet mogelijk. Tijdens openingstijden kun je wel terecht op de locaties van de VVV I-punten en in het Mauritshuis. Ondertussen zijn we ook per e-mail bereikbaar en zoeken we naar een oplossing waardoor we in toekomst jou nog beter kunnen helpen.

Op welke dagen is vestingstad Willemstad afgesloten voor verkeer?

In Willemstad geldt een ‘geslotenverklaring’ voor de vesting op zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur tussen 1 maart en 1 november. Enkel inwoners met een ontheffingspas krijgen vrij toegang tot de vesting. Wegens technische problemen wordt je toegang bij aankomst gecontroleerd door verkeersregelaars. Voor vragen hierover kun je ook contact opnemen met gemeente Moerdijk.

Let op: De parkeerschijfzone (‘blauwe zone’) geldt in Willemstad het hele jaar door, op donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 21.00 uur. Bezoekers die binnen deze venstertijden in de vesting parkeren, mogen dat voor maximaal 2 uur doen. Meer informatie hierover vind je op onze pagina Parkeren.

Is een excursie naar de Volkeraksluizen mogelijk?

Nee, momenteel niet. Wanneer je toch graag wilt onderzoeken of een excursie mogelijk is, neem dan contact op met Rijkswaterstaat. In de tussentijd kun je het complex goed bekijken vanaf de Haringvlietbrug en de uitkijktoren aan de Hellegatsweg (Willemstad) die je gratis kunt bezoeken.

Mag ik vissen rondom alle wateren in Moerdijk?

Officieel mag je alleen vissen in ‘onze’ wateren wanneer je in het bezit bent van een Nederlandse nationale vispas én een vergunning verstrekt door de lokale visvereniging hebt verkregen. Zo kun je onder andere een weekvergunning aanvragen zodat je een week lang ongestoord kunt vissen. Bekijk deze flyer voor meer informatie.

Kan ik de oude suikerfabriek in Zevenbergen afhuren voor een fotoshoot?

Ja, dat kan. Het Ketelhuis van de oude suikerfabriek is af te huren voor fotoshoots. Het pand wordt niet beheerd door gemeente Moerdijk, wel door een particuliere partij. Wegens de privacyregelgeving kunnen wij de contactgegevens niet plaatsen op onze website. Contacteer ons persoonlijk voor meer informatie over de verhuurder.

Kan ik mijn evenement of locatie promoten via vvvmoerdijk.nl?

Ja, dat kan. Op onze website plaatsen wij graag een zo groot mogelijk aanbod van evenementen, activiteiten en locaties in onze gemeente en omliggende plaatsen. Voorwaarde is wel dat het evenement, de activiteit of locatie ook interessant is voor toeristen en bezoekers van buiten onze gemeente. Daarnaast moet het evenement, de activiteit of de locatie (mogelijk tegen betaling) vrij toegankelijk zijn voor iedereen.

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer VVV Moerdijk, wij helpen je graag verder!