Veerpontjes en vaartijden

Een waterrijk avontuur!

Een gezellig of sportief dagje uit combineren met een stukje varen op het water, dat kan met de vele Deltapontjes! In en rondom Moerdijk varen er vijf. Ga jij voor een expeditie over het Haringvliet richting Tiengemeten of fiets je liever het rondje-pontje van dorp Moerdijk naar Strijensas, Numansdorp en Willemstad? De keuze is aan jou!

Veerpont Waterpoort

Veerpont ‘Waterpoort’ brengt je vanaf de aanlegsteiger bij Willemstad-Fort Sabina naar Ooltgensplaat, Sluishaven, Benedensas en Dinteloord. Onderweg over het Volkerak kun je genieten van hapjes, drankjes en natuurlijk de mooie omgeving. Tegen betaling mag je fiets mee aan boord.

Wil je zeker zijn van een plekje aan boord? Reserveer online!

Vaarperiode

Het vaarseizoen begint tussen 25 en 28 mei en duurt tot oktober.

  • mei – juni: zaterdag, zondag en alle feestdagen
  • juli-augustus: woensdag t/m zondag
  • september: zaterdag en zondag

Geschatte vertrektijden

In Willemstad-Fort Sabina stap je op de boot aan de Servicekade-Zuid, nabij de pieren aan de zuidzijde. Vanaf Fort Sabina is dit punt bereikbaar via een graspaadje, volg hiervoor de borden van en naar het fort. Bij slecht weer of reserveringen kan de dienstregeling afwijken. Check daarom altijd de website van Veerpont Waterpoort voor vertrek.

Vertrektijd ochtend: 10.45 uur
Vertrektijd middag: 15.30 uur

Dinteloord (Sasdijk) vormt altijd het begin- en eindpunt van de route.

Veerdienst de Lucretia

Vanaf de haven in dorp Moerdijk neemt schipper Jan Blokland je mee over het Haringvliet richting het pittoreske Strijensas in de Hoeksche Waard. Deze vaarroute is ideaal om al varend en fietsend de mooie natuur van het rondje-pontje tussen Moerdijk-Strijensas-Numansdorp-Willemstad te ontdekken. Meer weten over deze route?

Vaarperiode

Veerpont De Lucretia vaart in 2019 van 4 mei t/m 29 september.

mei – juni: zaterdag en zondag, 30-31 mei, 10 juni
juli-augustus: woensdag t/m zondag
september: zaterdag en zondag

Geschatte vertrektijden

Vanaf dorp Moerdijk vertrekt de veerpont aan de dorpshaven, bij de aanlegsteiger langs het pad in het verlengde van Den Bels. Je kunt meerdere keren per dag opstappen, namelijk om 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur.
Bij grote drukte wordt af en aan gevaren tussen beide plaatsen. De overtocht van Moerdijk naar Strijensas duurt ongeveer 20 minuten en je fiets mag gratis mee.

Veerdienst Anna

Tussen Willemstad en fort Buitensluis, onderdeel van de Stelling van Willemstad, vaart veerdienst Anna. Dit voormalige patrouillevaartuig uit 1957 behoorde ooit toe aan de Duitse Rijkswaterstaat en brengt je in circa 30 minuten naar jouw bestemming. Aan boord is ruimte voor twaalf personen en je fiets mag gratis mee.

Vaarperiode

Veerdienst Anna vaart in 2019 van 4 mei t/m 29 september.

mei-juni: zaterdag en zondag, 30-31 mei, 10 juni
juli-augustus: woensdag t/m zondag
september: zaterdag en zondag

Geschatte vertrektijden

Vanaf Willemstad vertrekt ‘De Anna’ op de volgende tijdstippen richting Numansdorp: 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur. Op drukke dagen vaart de pont niet volgens schema, er wordt dan continue heen en weer gevaren.

Expeditie Haringvliet

Ontdek het Haringvliet met de pontjes Linquenda II en Heicondias van de Expeditie Haringvliet! Ga voor de ultieme vaar- en natuurbeleving en combineer je overtocht met een dagje uit in Willemstad, Hellevoetsluis of Middelharnis. In Numansdorp kun je de Stelling van Willemstad verder ontdekken op Fort Buitensluis en in Stellendam de zeehondenopvang A Seal.

Juist een dagje Tiengemeten? Voor de kinderen is daar een grote natuurspeelplaats en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Het leefgebied van de bever ontdekken? Ook dat is hier mogelijk onder begeleiding van een boswachter.

Vaarperiode

juni: zaterdag en zondag
juli-augustus: dinsdag t/m zondag (tijdens zomervakanties)
september: zaterdag en zondag

Geschatte vertrektijden

Kijk voor de geschatte vertrektijden heen en terug op de website van Expeditie Haringvliet.

De pontjes doen verschillende bestemmingen aan: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad, Numansdorp, Stad aan ‘t Haringvliet, Nieuwendijk en Tiengemeten. Op beide pontjes kan je fiets meevaren, een fiets huren op de diverse bestemmingen is ook mogelijk.