Spring naar content

Veerpontjes en vaartijden

Een waterrijk avontuur!

Een gezellig of sportief dagje uit combineren met een stukje varen op het water, dat kan met de vele Deltapontjes! In en rondom Moerdijk varen er vijf. Ga jij voor een expeditie over het Haringvliet richting Tiengemeten of fiets je liever het rondje-pontje van dorp Moerdijk naar Strijensas, Numansdorp en Willemstad? De keuze is aan jou!

Veerdienst de Lucretia

Vanaf de haven in dorp Moerdijk neemt schipper Jan Blokland je mee over het Haringvliet richting het pittoreske Strijensas in de Hoeksche Waard. Deze vaarroute is ideaal om al varend en fietsend de mooie natuur van het rondje-pontje tussen Moerdijk-Strijensas-Numansdorp-Willemstad te ontdekken. Meer weten over deze route?

Vaarperiode

Veerpont De Lucretia vaart in van medio mei t/m eind september.

mei – juni: zaterdag en zondag, Hemelvaartsdag, vrijdag 27 mei en tweede Pinksterdag
juli-augustus: woensdag t/m zondag
september: zaterdag en zondag

Geschatte vertrektijden

Vanaf dorp Moerdijk vertrekt de veerpont aan de dorpshaven, bij de aanlegsteiger langs het pad in het verlengde van Den Bels. Je kunt meerdere keren per dag opstappen, namelijk om 10.30 uur, 11.30 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur.
Bij grote drukte wordt af en aan gevaren tussen beide plaatsen. De overtocht van Moerdijk naar Strijensas duurt ongeveer 20 minuten en je fiets mag gratis mee.

Veerdienst Anna

Op dit moment is het nog onzeker of veerdienst Anna dit jaar gaat varen!

Tussen Willemstad en fort Buitensluis, onderdeel van de Stelling van Willemstad, vaart veerdienst Anna. Dit voormalige patrouillevaartuig uit 1957 behoorde ooit toe aan de Duitse Rijkswaterstaat en brengt je in circa 30 minuten naar jouw bestemming. Aan boord is ruimte voor twaalf personen en je fiets mag gratis mee.

Vaarperiode

Veerdienst Anna vaart in van begin mei t/m eind september.

mei-juni: zaterdag en zondag, Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag
juli-augustus: woensdag t/m zondag
september: zaterdag en zondag

Geschatte vertrektijden

Vanaf Willemstad vertrekt ‘De Anna’ op de volgende tijdstippen richting Numansdorp: 11.30 uur, 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur. Op drukke dagen vaart de pont niet volgens schema, er wordt dan continue heen en weer gevaren.

Veerpont Waterpoort

Veerpont ‘Waterpoort’ brengt je vanaf de aanlegsteiger bij Willemstad-Fort Sabina naar Ooltgensplaat, Fort Frederik en Dinteloord. Onderweg over het Volkerak kun je genieten van hapjes, drankjes en natuurlijk de mooie omgeving. Tegen betaling mag je fiets mee aan boord.

Wil je zeker zijn van een plekje aan boord? Reserveer online!

Vaarperiode

Het vaarseizoen begint vanaf medio juni en duurt tot en met september. Waterpoort Rondvaarten vaart enkel in het weekend.

Geschatte vertrektijden

In Willemstad-Fort Sabina stap je op de boot aan de Servicekade-Zuid, nabij de pieren aan de zuidzijde. Vanaf Fort Sabina is dit punt bereikbaar via een graspaadje, volg hiervoor de borden van en naar het fort. Bij slecht weer of reserveringen kan de dienstregeling afwijken. Check daarom altijd de website van Veerpont Waterpoort voor vertrek.

Vertrektijd ochtend: 10.45 uur
Dinteloord (Sasdijk) vormt altijd het begin- en eindpunt van de route.

Expeditie Haringvliet

Op dit moment is het nog onzeker of Expeditie Haringvliet dit jaar gaat varen!

Aan het Havenhoofd in Willemstad stap je aan boord van de Heicondias voor een echte expeditie over het Haringvliet. Liever ergens anders opstappen? Ook dat kan. Binnen de expeditie varen zowel de Heicondias als de Linquenda II af en aan langs in totaal zeven havens waar je zowel op als af kunt stappen. Op dinsdag en donderdag stap je gemakkelijk over van de ene naar de andere boot en op vrijdag en zondag nemen de schippers van beide schepen je graag mee op rondvaart. Benieuwd naar de dienstregeling? Check de website ExpeditieHaringvliet.nl voor het uitgebreide vaarschema en voor het boeken van tickets.

Vaarperiode

In vaart de Expeditie Haringvliet vanaf zaterdag 10 juli t/m zondag 5 september.