Programma Vestingstedendagen 2019

Historische centrum

Oud-Hollandse straatjes, de pittoreske haven en statige monumenten, omringd door bastions en vestingwallen. Tijdens het dagprogramma op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vormen zij samen de locatie voor kampementen, demonstraties, het geuzenschip ‘de Prince Admireal’ en historische markttaferelen met gilden uit andere vestingsteden.

Tussen het vertier en vermaak door kun je genieten van hapjes en drankjes bij de diverse horecalocaties en marktkramen.

Op expeditie

Zowel zaterdag als zondag kun je mee op expeditie door de Willemstadse vestingwallen. Deze interactieve routes vertellen het verhaal van de Stelling van Willemstad met behulp van moderne technieken in combinatie met live performances. De Canonkamer in het Mauritshuis vormt telkens het start- en eindpunt van de expedities.

PopMonument Willemstad

Verrassende acts op iconische erfgoedlocaties. Zaterdagavond 5 oktober verbindt PopMonument Willemstad muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Verspreid over meerdere locaties vinden vele optredens plaats. Van bands tot singer-songwriters, van grote locaties tot kleine podia in intieme setting. Meer informatie over dit muzikale evenement volgt in augustus.

Meer informatie?

Tijdens de zomermaanden krijgt het programma van de Vestingstedendagen steeds meer vorm. Houd deze pagina dus in de gaten voor het meest actuele programma.

De organisatie van de Vestingstedendagen Willemstad ligt in handen van gemeente Moerdijk, VVV Moerdijk en Stichting PopMonument uit Bergen op Zoom. Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie over de Vestingstedendagen Willemstad? Mail dan naar vsdwillemstad@moerdijk.nl