Ontdek de mooiste wandelplekjes met je hond

Het is bijna dierendag! Tijd om gezellig met je hond de mooiste wandelplekjes van Moerdijk te ontdekken. Frenchie Fay neemt je mee op ontdekkingsreis naar …

Natuurgebied De Appelzak in Moerdijk

Heb jij De Appelzak al ontdekt? Een bijzonder mini-natuurgebied met alles ineen: prachtig bos, fraaie flora en een sfeervol strandje! Natuurgebied De Appelzak vormt een groene buffer tussen het dorp Moerdijk en het industriegebied Moerdijk.

Vanaf de Moerdijkse haven brengt het schelpenpad je rechtstreeks naar het natuurgebied. Langs dit verlichte pad staan diverse picknickbanken. Eenmaal in het natuurgebied vind je niet alleen een strandje aan het Hollands Diep. Tussen het populierenbos staan ook essenbomen, wilgen, acacia’s en vlierstruiken. Wie goed zoekt, vindt bijzondere planten, zoals wilde marjolein en orchideeën.

Kruieren door Klundert

Ga op pad met een flink aantal tips en de nodige informatie? Het routeboekje voert je in twee à drie uur mee door het centrum van de vestingstad, over de stadswallen en biedt naast vele doorkijkjes en oude gevels ook diverse stads- en vergezichten. Het geeft een compleet beeld over hoe Klundert ontstond en hoe het zich in de bijna zeven eeuwen daarna heeft ontwikkeld en staande hield.

Het routeboekje is voor € 3,50 te koop bij een aantal verkooppunten. Meer informatie vind je via deze weblink. Je kunt natuurlijk ook de informatiebordjes en voetstapjes volgen.

Wandelen in Willemstad

Weinig vestingsteden bleven zo mooi bewaard als Willemstad. Wist jij dat een vesting in waterrijk Nederland niet alleen werd verdedigd door wallen? Ook water speelde een belangrijke rol in de verdediging tegen indringers. Loop mee langs de sluisjes en doorgangen die van Willemstad een bijna niet te veroveren vesting maakten. Via deze weblink vind je een van onze wandelroutes.

Bomenpad in Zevenbergen

Langs dit bijzondere pad vind je maar liefst 35 typisch Nederlandse boomsoorten. Ze komen vaak al eeuwenlang voor ons land. Onderweg op dit pad zie je een grote variatie aan boomsoorten. Elke boom is kenmerkend voor ons land en belangrijk voor mens en dier. Deze route is 1,5 km land. Via deze weblink vind je de route. Tijdens deze route kom je ook een hondenuitlaatplaats tegen. Hier kan je hond samen met andere honden even lekker ravotten.

Let op: Honden mogen overal komen, maar wel aangelijnd. Als je wilt weten waar je hond los mag lopen check deze weblink. En ook binnen de gemeente Moerdijk geldt natuurlijk: hondenpoep graag opruimen!